Een hond uit Spanje

Een hond uit Spanje adopteren is natuurlijk net even anders dan wanneer je een hond uit een asiel in Nederland adopteert. Hoe weet je hoe de hond is? Hoe komt de hond naar Nederland? Waar haal je de hond dan op? Hoe gaat dat met naar huis gaan?

Charlotte kent de honden door en door!

Het grote voordeel van een kleinschalige rescue die heel intens met de hond als individu werkt, is dat de karaktereigenschappen van de hond bekend zijn. Charlotte weet precies welke hond wat nodig heeft, wat eventuele aandachtspunten zijn en wat voor huis goed bij welke hond past. 
Zoek je bijvoorbeeld een sociale hond met weinig trauma die met kinderen kan? Dan kan Charlotte voor je kijken welke hond bij je zou passen. 

Transport

De honden gaan over het algemeen met het vliegtuig. Dit kan met een vluchtbegeleider of wanneer je de hond zelf op gaat halen. 

Heel soms is er ook busvervoer, maar dan duurt het vaak wel wat langer voor de hond ingepland kan worden op transport. 

Wanneer de hond met het vliegtuig komt, zal je helemaal op de hoogte gehouden worden. Je krijgt natuurlijk het vluchtnummer. De hond kan dan op het vliegveld opgehaald worden. 
Over het algemeen zorgen we dat er iemand van 112carlotagalgosholland bij is, om te helpen met de overdracht en je bij te staan met de gezonde spanning! 

De hond moet in een veilige, dichte ruimte uit de transportbox gehaald worden. Het is heel belangrijk dat de hond hierbij dubbel aangelijnd is voor de veiligheid! Maak de hond ook in de auto vast zodat deze bij aankomst niet direct uit de auto kan springen. Ook voor honden zonder trauma is een reis een hele spannende gebeurtenis waar ze wat van slag door kunnen zijn. 

Charlotte is altijd heel begaan met de hele reis en kan pas opgelucht ademhalen als de hond veilig thuis is. Wij zullen haar hier ook van op de hoogte houden.