Je hebt een hond uit spanje, en nu?

Chipregistratie

Chippen is verplicht. Alle honden die bij Charlotte vandaan komen zijn gechipt. Maar dan ben je nog niet klaar. Zonder registratie is een chip niets waard. Het is belangrijk dat je de chip registreert onder jouw naam en adres. Ontsnapt de hond namelijk een keer, dan kunnen ze de chip scannen en zo precies zien waar en bij wie de hond thuis hoort. 

Bij o.a. het NDG kan je het chipnummer van je hond registreren. 

Om de website van het NDG te bekijken en/of direct je hond te registreren, klik hieronder:

GA NAAR NDG

UBN Nummer aanvragen

UBN staat voor Uniek Bedrijfsnummer. Wanneer een hond uit het buitenland gehaald wordt, moet de locatie geregistreerd worden met dit nummer. Dit nummer moet je meenemen naar de dierenarts, en deze kan de hond dan registreren. Hierbij wordt het UBN nummer gekoppeld aan het chipnummer. Wanneer de registratie voltooid is, is je hond pas legaal in Nederland. Een UBN nummer vraag je aan bij het RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland,) https://www.rvo.nl/onderwerpen/identificatie-en-registratie-dieren/honden/houders-van-honden

KLIK HIER VOOR HET AANVRAGEN VAN EEN UBN NUMMER

Voor aanmelding heeft de dierenarts de volgende gegevens nodig:
* Het paspoort nummer 
* Het chipnummer
* Het UBN nummer

Het is belangrijk en verplicht dat dit gebeurt! 

Hondenbelasting

Check goed of er in jouw gemeente hondenbelasting betaald moet worden! Veel gemeenten hebben het afgeschaft, maar er zijn ook nog veel gemeenten die hondenbelasting verplichten. Je kunt je hond gemakkelijk registreren door contact op te nemen met de gemeente.

Hoe hoog de hondenbelasting is scheelt per gemeente.