tuig, 2 halsbanden, 2 riemen, altijd!

Misschien is het je al opgevallen, maar galgo's dragen altijd meerdere halsbanden. althans, dat is de bedoeling. Vaak krijgen we dan ook de vraag wáárom dat nodig is. 

De reden hiervoor is puur veiligheid, het is ook al meerdere keren gebleken dat een tweede halsband met riem levensreddend kan zijn. Wanneer een galgo schrikt, kan hij zich losrukken of zelfs met 1 knauw de riem doorbijten. Heb je maar 1 riem, dan ben je hem dus kwijt en een galgo achterna rennen is mission impossible. 

 

Bij het adopteren van een hond maak je eigenlijk ook de belofte om je hieraan te houden, want veiligheid is alles. Vergis je ook nooit in het instinct. Veel mensen zeggen 'ik ken mijn hond door en door', maar tegen het instinct kan niemand op. 

Ruffwear tuig

Ruffwear harnassen zijn bij Charlotte te koop voor €75,-. Ze doet deze dan meteen om bij de hond wanneer deze naar Nederland komt. Ruffwear harnassen zijn stevig en van duurzaam materiaal. Ook hebben ze een tweede buikriem wat voorkomt dat de hond kan ontsnappen. Deze tuigen worden ook met name gebruikt voor angstige honden of honden met een verleden. Ook het handvat bovenaan is een fijne toevoeging om veilig met de hond op pad te gaan!